

شرکت پتروشیمی گچساران با طراحی، تأمین تجهیزات و ساخت پیشرفتهترین واحد تصفیه پساب شیمیایی در ایران با ظرفیت ۲۵۰ مترمکعب بر ساعت و با بازیافت ۱۰۰ درصدی ضمن حمایت از پیمانکاران اجرایی داخلی، گام بسیار ارزشمندی در راستای عدم تولید پساب و حفظ محیط زیست برداشته است.مدیرعامل شرکت پتروشیمی گچساران در خصوص سیستم تصفیه پساب […]

شرکت پتروشیمی گچساران با طراحی، تأمین تجهیزات و ساخت پیشرفتهترین واحد تصفیه پساب شیمیایی در ایران با ظرفیت ۲۵۰ مترمکعب بر ساعت و با بازیافت ۱۰۰ درصدی ضمن حمایت از پیمانکاران اجرایی داخلی، گام بسیار ارزشمندی در راستای عدم تولید پساب و حفظ محیط زیست برداشته است.مدیرعامل شرکت پتروشیمی گچساران در خصوص سیستم تصفیه پساب بدون مایع، Zero Liquid Discharge (ZLD) اظهار داشت: این سیستم، یکی از پیشرفتهترین و جدیدترین سیستمهای تصفیه پساب است که خروجی نهایی آن بدون هیچگونه پساب مایع و شیرابه بوده و در واقع خروجی این سیستم، لجن جامد کیک مانند میباشد.مهندس حیدریان در همین رابطه افزود: با توجه به استراتژی کلان تعریفشده در سطوح مدیریت ارشد سازمان مبنی بر کاهش پساب و پسماند تولیدی فرایند خود و همچنین جهت دستیابی به الزامات قانونی و محلی در راستای حفظ محیطزیست و پایبندی به شعار توسعه پایدار، اقدام به طراحی سیستم ZLD نموده است. کاهش هدر رفت آب با بازگردانی آب مصرفی پساب، از ویژگیهای اقتصادی این طرح میباشد.
مهندس مصطفی حیدریان در ادامه افزود: از دلایل فنی پیدایش این سیستم، نواقص سیستمهای قدیمی تصفیه پساب از جمله سیستم RO بوده که پساب زیاد، شوری و TDS (جامدات محلول در آب) بالا ایجاد میکرد. این فناوری عمدتاً در کشورهای خارجی از جمله امریکا و اتحادیه اروپا طراحی و اجرا می گردید که با تلاش و همت مهندسان ایرانی، پتروشیمی گچساران پیشگام در اجرای این سیستم در کشور عزیزمان می باشد.مدیرعامل پتروشیمی گچساران مراحل مختلف این فرایند را با توجه به دبی و ترکیب شیمیایی پساب اینگونه شرح داد:
▫️مرحله اول شفافسازی / راکتور (Softening / Reactor): در این مرحله با تزریق مواد منعقد کننده از جمله کلرید آهن (FeCL3) و آنتی اسکالانت در سه حوضچه راکتوری و مخازن سختی گیر، رسوبدهی افزایش و گروهی از فلزات، بیکربناتها، سیلیس و غیره رسوب و بصورت لخته های جامد از آب جدا می شوند.
▫️مرحله دوم اولترافیلتراسیون میباشد. در این مرحله حدود ۳۶ گروه فیلتر غشایی وجود دارد که پساب مرحله قبل از این فیلترها عبور میکند و ذرات جامد در بین این فیلترها جمعآوری و به صورت دورهای خارج گردیده و پساب وارد مرحله بعد میشود.
▫️مرحله سوم شامل اسمز معکوس شماره یک (RO 1) و اسمز معکوس شماره دو (CCRO) میباشد که پساب با فشار بالا به سمت میکرو فیلترهای کارتریجی هدایت و ذرات معلق جامد به دام میافتد.
▫️مرحله چهارم تبخیرکننده چندگانه (MEE) میباشد که پساب اسپنت کاستیک (Spent Caustic) خنثیشده، طی فرایندهایی کریستالیزه میشود و نمک آن دفع و آب شفاف سرریز میشود. لازم به توضیح می باشد پساب اسپنت کاستیک یکی از خطرناک ترین پساب های تولیدی در صنایع بوده که با این روش بطور کامل خنثی میشود.
▫️در پایان آب شفاف جهت استفاده مجدد به سیستم برگردانده میشود و از هدر رفت بالای آب و انرژی ممانعت به عمل میآید.
انتهای پیام/سعید روزافزای

- تـــازه ترین خبرها
- پـــربازدیدترین ها
- چهار ساعت تلاش هلال احمر برای بالا کشیدن جسد فرد فوت شده در ارتفاعات روستای عنا+تصاویر
- استفاده موثر از خودروی آرگو عامل نجات جان سه نفر از مرگ حتمی در کارخانه آب معدنی شهرستان دنا+تصاویر
- ۶۰۰ نفر در کهگیلویه و بویراحمد از مزایای بیمه بیکاری بهره مند هستند
- برنامه های دولت برای رونق دومین رکن اقتصاد کهگیلویه و بویراحمد چیست؟
- تعهد دولت برای جهش تولید در دیمزارهای کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
- آیا بخشی از گویش لری کهگیلویه و بویراحمد به فراموشی سپرده میشود؟
- تغییر جزئی قیمت خودرو در بازار آزاد شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱+جدول قیمت ها
- بازگشت فرآورده های نفتی ایران از افغانستان تکذیب شد
- ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا/ بارش برف در مناطق سردسیر
- میانگین بارش باران در کهگیلویه و بویراحمد به بیش از ۲۷۲میلی متر رسید