کد خبر : 47688
تاریخ انتشار : شنبه 11 سپتامبر 2021 - 17:54

یک میلیارد ریال به ساماندهی اثر طبیعی سرو لار باشت اختصاص یافت

یک میلیارد ریال به ساماندهی اثر طبیعی سرو لار باشت اختصاص یافت

مجید صفایی با اشاره به اینکه این اعتبار از محل اعتبارات استان کهگیلویه و بویراحمدبرای ایجاد زیرساخت های این درخت کهنسال اختصاص یافته اظهار داشت: مراحل مناقصه این طرح تا اواخر شهریورماه امساال برگزار خواهد شد. وی ابراز داشت:با این اعتبار حصارکشی و تعیین حریم محوطه این درخت برای بقا و حفظ در برابر رویدادهای

مجید صفایی با اشاره به اینکه این اعتبار از محل اعتبارات استان کهگیلویه و بویراحمدبرای ایجاد زیرساخت های این درخت کهنسال اختصاص یافته اظهار داشت: مراحل مناقصه این طرح تا اواخر شهریورماه امساال برگزار خواهد شد.

وی ابراز داشت:با این اعتبار حصارکشی و تعیین حریم محوطه این درخت برای بقا و حفظ در برابر رویدادهای طبیعی مانند باد و ریزش کوه با توجه به بالا رفتن سن آن و عوامل تخریب انسانی انجام می شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: اثر طبیعی درخت سرو لار یکی از ۱۳ اثر طبیعی استان است که در فهرست آثار ملی کشور ثبت‌ شده به همین دلیل صیانت از آن در برابر پدیده های طبیعی در اولویت این اداره کل قرار گرفت.

صفایی افزود: سالیانه تعداد زیادی از مردم کهگیلویه و بویراحمد به‌ویژه در فصل بهار و زمستان از درخت کهنسال سرو لار و جاذبه های اطراف آن بازدید می‌کنند به همین دلیل این منطقه یکی از قطب‌های مهم گردشگری استان محسوب می‌شود.

صفایی تاکید کرد:منطقه گردشگر پذیر لار در شهرستان باشت قابلیت خوبی برای ایجاد طرح های بوم‌گردی عشایری دارد و از سرمایه گذاران متقاضی اجرای چنین طرح هایی در نزدیکی این اثر طبیعی با پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت حمایت می شود.

درخت ۲۷۷۰ ساله روستای لار و محوطه تاریخی این روستا در سال ۱۳۹۰ در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسید.

درخت سرو لار که ۴۰ متر طول و هفت متر عرض دارد پس از کاوش‌های باستان شناسی متخصصان و نمونه برداری آن در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به‌عنوان یکی از نادرترین و کهن‌ترین آثار طبیعی کشور معرفی شد.

این اثر طبیعی در کنار یک آتشکده و گورستان در نزدیکی روستای لار قرار دارد.
آتشکده و گورستان متعلق به دوره‌های کهن و یادگاری از آیین‌های زرتشتی است که پس از سال‌ها هنوز بقایای آن باقی مانده است.

درخت سرو لار در روستای لار در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان باشت از توابع کهگیلویه و بویراحمد در مجاورت با امام‌زاده سید محمدباقر (ع) فرزند سید عیسی (ع) قرار دارد.

انتهای پیام/فرزانه شریفی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.